Szekely gulaš

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ako ste ljubitelj kiselog kupusa, pa još i svinjetine, ovo je pravo jelo za Vas. Nije zahtjevno za pripremu i dosta je brzo gotovo.

za 4 – 5 osoba

0,4 kg svinjetine (od lopatice)

0,3 kg crvenog luka

0,05 kg svježe paprike (žute)

2 češnja češnjaka

0,02 kg koncentrata rajčice

mljevena crvena paprika

0,3 kg kiselog kupusa (zelje)

goveđi temeljac ili kocka koncentrata goveđe juhe

lovorov list

sol, papar (za kupus može i u zrnu)

suncokretovo ulje

Očišćeni crveni luk narežemo na kockice, zatim isto tako narežemo i svježu očišćenu i opranu papriku i češnjak. Sve zajedno propirjamo na malo ulja i u međuvremenu očistimo i narežemo na kocke svinjetinu. Kada se povrće propirjalo, dodamo meso, pa i nega propirjamo dok ne promjeni boju. Tada dodamo rajčicu pire (koncentrat), malo je upržimo i posipamo sa mljevenom crvenom paprikom, koju također upržimo. Začinimo solju i paprom i podlijemo s vodom ili te umeljcem. Ako dodajemo vodu, možemo staviti i koncentrat goveđe juhe da nam upotpuni okus jela. Meso pirjamo dok ne omekša na umjerenoj temperaturi. Dok nam se meso pirja, stavimo kuhati kiseli kupus (zelje) u vodu koju začinimo solju i paprom (može i papar u zrnu) i koji list lovora. Kupus kuhamo isto dok ne omekša. Sada dok čekamo da nam se jelo zgotovi, odlučujemo se za prilog, a najčešće se uz ovo jelo poslužuje palenta (žganci, pura), kuhani krumpir, kašica od krumpira (pire) ili neka kuhana tjestenina. Kad nam meso i kupus omekšaju, dodamo kupus zelju s vrlo malo tekućine u kojoj se je kupus kuhao, promiješamo, probamo kakvog je jelo okusa, i poslužimo s prilogom. Uz jelo možemo točiti crveno polusuho vino.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...