Teleći naravni odrezak na salati

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo varijacija je telećeg odreska u umaku, samo što prženo meso poslužujemo na mješavini salata uz mozzarellu i rajčicu, uz dodatak aceta balsamica, pa dobivamo jednu kompoziciju jela uz koje je potrebno smisliti dobar prilog i obrok je spreman. Poslužimo i dobro rashlađeno bijelo suho vino.

za jednu osobu

0,18 kg teletine (od buta bez kostiju)

brašno

maslac

sol, papar

mozzarela

zelena salata, rukola, radič crveni

rajčica

češnjak

maslinovo ulje

aceto balsamico

Meso telećeg buta razrežemo na manje odreske veličine 5 cm, rastučemo ih i razrežemo nožem žilice da nam se ne skuplja dok ga pečemo, pobrašnimo ga s jedne strane i ispečemo na malo maslaca. Dok nam se peče na tanjur na kojem ćemo posluživati natrgamo miješanu lisnatu salatu i malo je začinimo salatnim začinima (sol,ulje ocat). U drugoj posudi začinimo opranu i na kockice rezanu rajčicu te je začinimo solju, paprom, maslinovim uljem, češnjakom i malo origana i bosiljka. Narežemo i mozzarelu na kockice te poslužimo meso na salatu, a rajčicu i mozarellu posipamo preko mesa. Preko jela posipamo s malo aceta balsamica i poslužimo vruće. Uz ovo jelo baš i nije potrebna salata, a od priloga možemo poslužiti kuhane slane krumpire ili kašicu od krumpira.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...