Teleći odresci u senfu i vinu

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo vrlo jednostavno i ukusno jelo preporučio bih ljudima koji su u velikoj gužvi i nemaju baš pretjerano vremena za puno pripreme hrane.

za 2 – 3 osobe

0,6 kg teletine (but bez kostiju)

0,03 kg senfa

0,1 kg crvenog luka

1 češanj češnjaka

0,15 l bijelog vina

0,2 l goveđeg temeljca (juha)

0,08 kg korijena peršina

0,2 kg mrkve

sol, papar

Nakon što obradimo meso (očistimo ga od opni, žilica i suvišne masnoće), izrežemo odreske, malo ih potučemo, začinimo solju i paprom i provučemo kroz brašno samo s jedne strane, stavimo ih peći na zagrijanoj tavi i nakon što su dobili koricu na obje strane prebacimo ih u posudu u kojoj ćemo ih staviti zapeći u pećnici, a na ulju na kojem su se pekli, propirjamo malo na kockice narezani očišćeni crveni luk, češnjak i na kolutiće rezanu mrkvu, kada malo omekša podlijemo sa malo vina i pričekamo da alkohol ispari, podlijemo s malo goveđeg temeljca pa dodamo senf i dobro promiješamo te tim umakom s povrćem prelijemo meso i stavimo u pečnicu na 180°C oko 35 minuta (ovisno o pečnici). Kada bude pečeno izvaditi na tanjure i poslužiti s kroketima, dukatima od krumpira ili pirjanom rižom.

Prethodni članakTeleći odrezak Romana
Sljedeći članakTeletina u šampinjonima

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...