Teletina u šampinjonima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovim ukusnim jelom, mogu vam doći do izražaja šampinjoni u kombinaciji sa teletinom, samo teletinu nemojte prepeći, a šampinjone izrežite na malo deblje ploške, jer šampinjonii ispuštaju tekućinu iz sebe pa gube na volumenu.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg teletine (but bez kostiju)

0,2 kg šampinjona

0,1 kg crvenog luka

suncokretovo ulje

sol, bijeli papar

0,1 l bijelog vina

0,2 l vrhnja za kuhanje

Nakon što obradimo meso (očistimo ga od opni, žilica i suvišne masnoće), narežemo ga na manje odreske, potučemo malo kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom te ga jednom stranom uvaljamo u brašno i stavimo peći na ugrijanu i namaštenu tavu, pa ga ispečemo s obje strane.Izvadimo ih malo sa strane pa na masnoći nakojoj su se pekli, ispirjamo očišćeni na kockice narezan crveni luk. Oprane i očišćene šampinjone režemo na ploškice, pa ih dodamo na propirjani crveni luk i pričekamo da ispari tekućina koju ispuste i podlijemo sa bijelim vinom, pa pričekamo da alkohol iz vina ispari i povežemo sa vrhnjem za kuhanje, začinimo umak solju i bijelim paprom, probamo kakvog je okusa umak i dodamo ispačene odreske teletine, malo još prokuhamo umak i poslužimo sa domaćim kroketima ili njokima.

Umjesto bijelog umaka koje dobijemo od vrhnja za kuhanje, nakon što propirjamo šampinjone, možemo ih podliti sa umakom od pečenja, pa dobijemo tamniji umak.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...