Varivo s cvjetačom (karfiol) i povrćem

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Cvjetača ima specifičan miris. Zato je zapžak napravljen s kukuruznim brašnom uz dodatak hrena, to će varivu dati dodatne performanse u zajedništvu sa šunkom.

za 2 – 3 osobe

1 kg cvjetače

0,25 kg mrkve

3 češnja češnjaka

0,1 kg mladog luka (može i crveni)

0,2 kg bijelog krumpira

0,05 kg kukuruznog brašna

suncokretovo ulje

0,02 kg hren (čajna žličica)

0,35 kg suhog mesa (šunka)

Nakon što skinemo listove s cvjetače, razdvajamo cvjetaču na manje cvjetove. Očišćenu mrkvu narežemo na kockice, a oprani i očišćeni mladi luk narežemo na kolutiće. Ako radimo sa crvenim lukom, tada ga narežemo na sitne kockice. Češnjak bez ljuske narežemo na sitne kockice i stavimo sve pirjati u posudu na malo ulja (osim cvjetače). Dok se pirja, oprani i očišćeni krumpir narežemo na kocke i opet ga operemo te stavimo propirjati s mrkvom češnjakom i lukom. Kratko vrijeme nakon što se krumpir malo upržio, podlijemo s vodom (da prekrije povrće) i pustimo da krumpir malo omekša. Narežemo šunku na malo veće kocke i dodamo varivu. Nakon petnaestak minuta od početka vrenja dodamo i cvjetaču te pustimo da i ona omekša. Varivo povežemo zaprškom od malo ulja i kukuruznog brašna, koje kada se isprži, (na laganoj vatri uz stalno miješanje) začinimo vodom razrijeđenim hrenom, dobro sve promiješamo i pustimo da još desetak minuta prokuha. Poslužimo vruće, posipavajući jelo peršinom te mu na sredinu svakog tanjura dodajemo žličicu kiselog vrhnja.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...