Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je počeo secirati i analizirati jer je očekivao pečene batke s kostima.

Kod pripreme sam razmišljao kako i gdje ubaciti poriluk, što za prilog, rolati meso s punjenjem pa sve zapeći ili nešto drugo. Imao sam u hladnjaku narezan krumpir za pommes frites od jučer – što s njim danas, a da ne jedemo opet pommes frites?  I onda je sve odjednom samo krenulo! Odvojio sam meso zadnje četvrti pilića od kostiju i pristavio juhu. Meso batka potukao sam čekićem preko najlonske vrećice, narezao sam pola poriluka na kolutove i uz to narezao očišćeni češnjak na listiće jer mi je dio  trebao za pileću juhu. Sjetio sam se da nam je još ostalo i šunke pa je i ona završila na sjeckanju…

Već kod pripreme, Mali šef je zapitkivao: “Tata, što će to danas biti za ručak?” No, kako nisam odmah mogao naći pravi odgovor, oklijevao sam reći što ćemo danas jesti. “Što? Što jedemo?”, dijete je bilo neumorno.

Pekao sam meso i dalje su postupci išli kako i trebaju ići. Slično je kao kad vi kuhate po mojim receptima pa stavljate u jelo ono što imate doma (samo što  ponekad dodajete druge sastojke ne razmišljajući možda o tome odgovara li okus alternative tom jelu što pripremate ili ne, a to je kod pripreme jela vrlo važno). Kad se batak ispekao, stavio sam ga u posudu u kojoj inače pečem kruh, odlio sam masnoću i na istoj tavi s dodatkom malo suncokretovog ulja prepržio rezance šunke. (Tada sam pogledao koliko ima kus-kusa, i neugodno sam se iznenadio koliko je to malo. … aha “pomfri” kao kuhani krumpir… s čime ga uljepšati za video…. ništa, pire.. gotova priča.)

Kad sam ispržio šunku, stavio sam je sa strane u tanjur pa sam na toj istoj tavi na malo ulja pirjao narezan poriluk s češnjakom. Kad se ispirjao, podlio sam crvenim vinom, pustio da alkohol ishlapi te nalio pasatu rajčice i malo vode. Sve sam začinio solju, paprom i curryem. Nakon što je umak zakuhao dodao sam ono malo kus-kusa da se ukuha i kad je omekšao vratio sam preprženu šunku. Tako! Sada je to gotovo…vrijeme je da to zapečem, ali koliko vremena treba još da se pećnica zagrije? Ne, to će trajati predugo, a dijete već čeka za stolom!

Imam brener, da! Na pileći batak stavio sam poriluk s kus kusom, na to malo ribanog sira i na sir sjemenke suncokreta. Zapekao sam brenerom sir, brzo umiješao u procijeđene krumpire maslac, malo mlijeka, posolio i mikserom napravio pire.

Napravio sam prvi tanjur za slikanje i Mali šef je upitao tko će taj tanjur dobiti. Naravno da nije čekao da se drugima posloži jelo, nego je gladan navalio, hvaleći kako je fino…ne probajući uopće meso. Kad su ostali tanjuri složeni, pire iz njegova tanjura je već nestao, a dodatne porcije priloga više nije bilo!

No, važno je da dijete nije ostalo gladno! Čak je rekao kako “Tata, baš pašu sjemenke suncokreta” i uz malo nagovaranja zadovoljan improviziranim ručkom pojeo i meso!

Sastojke ovog jela naći ćete na kraju videa!!!!!!! Dobar tek!

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...

Kad Mali šef izrazi želju za tikvicama! – Hoće li punjene i omotane tikvice dobiti prolaznu ocjenu? Naravno!

Naš je Mali šef izrazio želju za jelom od tikvica! Kako voli mljeveno meso, sušene delicije poput pršuta, ali i sva jela bazirana na...