Zec na bečki način

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...
Ukusnijeg zeca na ovaj način, teško je da ćete napraviti.
za 6 – 8 osoba
5 kg zečetine
0,1 kg špeka (slanine, pancete)
0,5 kg crvenog luka
0,5 l vrhnja za kuhanje
mljevena crvena paprika
sol, papar
suncokretovo ulje ili svinjska mast
Nakon što očistimo, izrežemo dio gdje je ustrijeljen i operemo zeca, pripremimo marinadu i položimo ga u nju te pospremimo u hladnjak do slijedećeg dana.
Meso zeca izvadimo iz marinade te ga razrežemo ga na manje komade. Očišćeni crveni luk narežemo na sitne kockice pa ga propirjamo na malo ulja ili svinjske masnoće, kada malo povene dodamo i pancetu rezanu na kockice i kratko propirjamo,podlijemo sa malo vode ili mesnog temeljca, začinimo solju i paprom, dodamo mljevene crvene paprike i na sve to dodamo narezano meso zeca te prijamo 2-2,5 sata uz povremeno podlijevanje procijeđenom marinadom i vodom odnosno mesnim temeljcem. Kada meso zeca omekša, podijelimo ga na tanjure pa dogotovimo umak umiješavajući vrhnje za kuhanje u umak u kojem se zec pirjao, začinimo još solju i paprom,naribamo malo korice od limuna, probamo kakvog je umak okusa i pustimo da se umak zgusne. Ako želimo da je umak gušći, možemo ga povezati svijetlom zaprškom ili sa malo gustina umiješanog u vodu. Vrući umak prelijemo preko mesa i poslužimo još vruće. Uz jelo možemo poslužiti i kuhane domaće njoke ili neku drugu tjesteninu (ne špagete), neku svježu salatu, a točimo crveno suho vino.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...