Želim jesti Pak choi! – Bila je jasna poruka našeg Malog šefa. Prionuli smo na posao i zasluženo dobili peticu! Pečena piletina uz Pak choi – prodano!

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Na prvu, bio je to običan odlazak u trgovinu po nekoliko namirnica. No kod povrća, Mali šef je zastao i rekao: “Želim jesti Pak choi! To je sigurno fino!” Nismo trebali puno razmišljati. Dvije lijepe glavice Pak choija (kineska raštika) već su bile u košari! Sad je još trebalo smisliti kako najbolje pripremiti jelo, a da Mali šef bude sit i zadovoljan.

Kako naš mali gastro kritičar nije sklon “zelenjavi“, osim blitve koju obožava, prilika u kojoj izrazi želju za nečim zelenim, nikako se ne propušta. U kombinaciji s njegovom omiljenom piletinom na naglo, Pak choi je odlično odgovarao. Dapače! Bilo je lijepo slušati dijete koje ponavlja kako je jelo ukusno i traži porciju više!

Kineska raštika nama je odlično odgovarala uz pečenu piletinu

Sve što Vam je potrebno za ovaj ručak!

Pak choi se vrlo jednostavno priprema: u woku, na malo ulja i češnjaka, mrvicu soli i papra i već za dvije minute jelo je gotovo.  No mi smo dodali još malo povrća i začina 🙂 Ipak imamo u kući ozbiljnog šefa čija su očekivanja vrlo visoka…

Ručak je položio ispit, dobili smo peticu i sve moguće pohvale!

Kako smo pripremili ovo ukusno jelo, pogledajte u našem video prilogu!

Za ovo jelo bilo nam je potrebno: (za 4 osobe)

0,3 kg pak choija

0,5 kg pilećih prsa

0,07 kg mladog luka

1 režanj češnjaka

0,1 kg mrkve

0,15 kg tikvice

0,15 l suncokretovog ulja

0,2 tanke tjestenine

sol

papar

umak od kamenica

Priprema:

Vodu u kojoj ćemo kuhati rezance posolimo i začinino s malo ulja. Kad voda zaključa, dodamo rezance.  Kad su skuhani, procijedimo ih. Narezana pileća prsa posolimo krupnom solju te ih stavimo peći u wok u kojem smo zagrijali malo ulja. Tijekom pečenja, meso će ispustiti tekućinu koju odlijemo te nastavimo peći meso s druge strane uz dodatak još malo ulja. U međuvremenu, narežemo mladi luk, češnjak, tikvicu, mrkvu i Pak choi (naravno, tikvicu, mrkvu i pak choi treba oprati..).

Kad je piletina gotova, izvadimo je na toplo. U woku uz malo ulja, prepržimo povrće, začinimo ga solju, paprom i umakom od kamenica. Dok se povrće pirja, narežemo pak choi na manje kockice te ga još jednom operemo u hladnoj vodi. U wok sad dodamo pak choi, začinimo s malo soli i papra te dodamo još malo umaka od kamenica.

Kad je povrće skuhano, izvadimo ga u zdjelu te na woku kratko zapečemo skuhanu tjesteninu.

Dobar tek!

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...