Blitva s krumpirom i mladim lukom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovaj prilog varijacija je na blitvu i krumpir na dalmatinski, samo što umjesto crvenog luka dodajemo ispirjani mladi luk.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg blitve

0,5 kg bijelog krumpira

1 vezica mladog luka

2 češnja češnjaka

svježe lišće peršina

maslinovo i suncokretovo  ulje

sol, papar

Nakon što blitvu očistimo i operemo, razdvojimo je listove od stabljika, pa stavimo prvo kuhati stabljike i kad se skuhaju dodamo i listove. Očišćene i oprane krumpire narežmo na podjednake kocke, pa ih stavimo u kuhati u vodu koju posolimo. Očišćen i opran mladi luk, naražemo na sitnije kockice pa ga propirjamo na malo suncokretovog ulja. Kad su nam krumpir i blitva kuhani, dodamo ih na propirjani luk, začinimo solju i paprom, podlijemo malo maslinovim uljem, probamo kakvog je okusa i poslužimo vruće uz glavno jelo.

Prethodni članakCaprese salata s patlidžanom
Sljedeći članakNamaz od oraha

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Mahune s krumpirima

Umjesto da se mučite sa čišćenjem blitve, zatim je morate skuhati, ocijediti i pripremiti dalje kao prilog s krumpirima, probajte ovaj prilog s mahunama...

Chutney

Kako opisati novopridošli umak na naše stolove nego kao istočnjačku verziju ajvara. Riječ chutney dolazi od riječi chattni što prevedeno sa hindua znači...

Mlinci

Mlinci se mogu lagano izraditi. Od 0,3 kg brašna i 0,2 l vode i malo soli, umijesi se glatko tijesto, koje se razdijeli na...