Krumpir s kiselim vrhnjem

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovaj ukusan prilog odličan je uz glavna mesna jela, a ako ste na nekoj dijeti, uz neku svježu salatu može biti i samostalan obrok.

za 3 – 4 osobe

1 kg mladog bijelog krumpira

0,2 l vrhnja za kuhanje

0,2 kg kiselog vrhnja

0,1 kg špeka (slanina, panceta)

sol, bijeli papar

svježi listovi peršina

 

Nakon što operemo i ogulimo krumpire podjednakih veličina, ponovno ih operemo i stavim kuhati u posoljenu vodu, pa ga kuhamo 15 minuta od kada voda zakipi i takvog polukuhanog ocijedimo od vode i stavimo prepržiti na mješavini ulja i maslaca. Kada nam se isprži sa svih strana do lijepe žućkaste boje podlijemo ga vrhnjem za kuhanje začinimo solju i bijelim paprom. Kad nam se vrhnje zgusne prebacimo u posudu za pečenje, poslažemo po krumpiru ploške špeka te dovršimo krumpire na 175°C 10-15 minuta u pećnici. Kada budu pečeni prelijemo s malo kiselog vrhnja, posipamo sitno rezanim svježim peršinom i poslužimo uz glavno jelo.

Prethodni članakCaprese salata s patlidžanom
Sljedeći članakNamaz od oraha

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Mahune s krumpirima

Umjesto da se mučite sa čišćenjem blitve, zatim je morate skuhati, ocijediti i pripremiti dalje kao prilog s krumpirima, probajte ovaj prilog s mahunama...

Chutney

Kako opisati novopridošli umak na naše stolove nego kao istočnjačku verziju ajvara. Riječ chutney dolazi od riječi chattni što prevedeno sa hindua znači...

Mlinci

Mlinci se mogu lagano izraditi. Od 0,3 kg brašna i 0,2 l vode i malo soli, umijesi se glatko tijesto, koje se razdijeli na...