Mahune s krumpirima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Umjesto da se mučite sa čišćenjem blitve, zatim je morate skuhati, ocijediti i pripremiti dalje kao prilog s krumpirima, probajte ovaj prilog s mahunama koji će isto tako biti odličan prilog uz riblje ili mesno jelo.

za 4 osobe

0,4 kg smrznutih ili svježih mahuna

0,35 kg krumpira

0,15 kg crvenog luka

2 češnja češnjaka

sol, papar

maslinovo ulje

Oprane krumpire ogulite, narežite na kocke i ponovo operite te stavite kuhati u vodu koju dobro posolite.

Na malo maslinovog ulja stavite pirjati sitno narezan crveni luk i češnjak te ga pirjajte do zlatno žute boje i malo posolite da prije povene.

Kada krumpir zakuha, oberite pjenu s njega.

Na zazlaćeni luk dodajte mahune i ispirjajte dok ne puste malo tekućine. Začinite solju i paprom, podlijte s malo vode i pirjajte ih dok ne omekšaju.

Kada se krumpir skuha, ocijedite ga od vode te dodajte na mahune, podlijte s još malo maslinova ulja, začinite još po potrebi i poslužite vruće uz glavno jelo.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Chutney

Kako opisati novopridošli umak na naše stolove nego kao istočnjačku verziju ajvara. Riječ chutney dolazi od riječi chattni što prevedeno sa hindua znači...

Mlinci

Mlinci se mogu lagano izraditi. Od 0,3 kg brašna i 0,2 l vode i malo soli, umijesi se glatko tijesto, koje se razdijeli na...

Rizi bizi

Ovaj ukusan prilog poslužujemo najčešće uz jela od pečenog mesa. Uz neku svježu ili ukiseljenu salatu rizi bizi može biti i samostalno jelo. za 3...