Punjeni šampinjoni

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Punjeni šampinjoni uvijek će odgovarati kao prilog uz neko pečenje, a dobar odabir svježe ili ukiseljene salate, sa pomno izabranim vinom ili čak pivom, zaokružiti će Vas kao pravog gurmana i domaćina.

za 2 osobe

0,08 kg maslaca

1 limun

10 većih šampinjona

0,05 kg crvenog luka

0,07 kg prešane šunke

1 žemlja

1 jaje

krušne mrvice

sol, papar

svježi listovi peršina

Gljive razvojimo od stapki (nogu,drške), malo izdubimo kape šampinjona i pržimo u maslacu pomiješanom sa sokom od 1/2 limuna i soli. Žemlju malo namočimo u mlijeko.

Kada su šampinjoni mekani izvadimo ih da se ocijede na papirnatom ubrusu, a u maslac umiješamo sitno rezani crveni luk i peršin, narezane stapke i ono što smo izdubili od šampinjona, začinimo solju i paprom, dodamo šunku rezanu na kockice, žemlju natrganu na manje komadiće i jedno jaje, sve dobro promiješamo i time punimo pržene šampinjone, koje posložimo u vatrostalnu zdjelu, a ostatak smjese raspodijelimo po rubu vatrostalne zdjele i stavimo u pećnicu 15 minuta na 180°C. Gotovo je kad počinje dobivati žućkastu boju.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Mahune s krumpirima

Umjesto da se mučite sa čišćenjem blitve, zatim je morate skuhati, ocijediti i pripremiti dalje kao prilog s krumpirima, probajte ovaj prilog s mahunama...

Chutney

Kako opisati novopridošli umak na naše stolove nego kao istočnjačku verziju ajvara. Riječ chutney dolazi od riječi chattni što prevedeno sa hindua znači...

Mlinci

Mlinci se mogu lagano izraditi. Od 0,3 kg brašna i 0,2 l vode i malo soli, umijesi se glatko tijesto, koje se razdijeli na...