Grah salata

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova odlična salata vrlo je zdrava i odgovarati će uz polpete od miješanog mesa (faširanci), pohanu ribu, mesa ili ribe sa žara…

za 2 – 3 osobe

0,5 kg graha

0,15 kg crvenog luka

bučino ulje

vinski ocat

sol, papar

Nakon što nam se očišćeni i probrani grah namakao preko noći, izbacimo iz njega zrna i ostale nečistoće koje su isplivale, ocijedimo ga od vode i stavimo blanširati (u vodi dok ne prokuha, pa ga procijedimo) i stavimo kuhati u svježe nadolivenu vodu uz dodatak soli, papra i lovorovog lista. Kada se grah skuha, ocijedimo ga i prebacimo u zdjelu u kojoj ćemo ga prirediti i začiniti, narežemo očišćeni crveni luk narezance, dodamo ga na grah, začinimo solju i paprom, zauljimo bučinim uljem i polijemo vinskim octom, promiješamo probamo kakvog je okusa i možemo poslužiti kada se ohladi.

SAVJET: Grah salatu možemo pripremiti i od konzerviranog graha, dobro je isperemo od tekućine u kojem je konzervans, malo je ocijedimo, dodamo očišćeni crveni luk narezan na rezance, začinimo solju i paprom, te polijemo bučinim uljem i vinskim octom, promiješamo, probamo kakvokg je okusa i poslužimo.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...