Hrskava salata

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova ukusna salata iznenaditi će svojom jednostavnošću sve gurmane.

za 3 – 4 osobe

4 jaja

0,25 kg zelene salate

0,25 kg radiča

0,04 kg parmezana

0,03 kg ribanog parmezana

6 ploški toasta

slani inćuni

2 češnja češnjaka

senf,

0,05 kg majoneze

vinski ocat (kap, dvije ako majoneza nije dovoljno kisela)

limun

sol, bijeli papar

Nakon što stavimo kuhati jaja, očišćeni češnjak sitno narežemo, pa pomiješamo sa (3) slana inćuna koje smo isto sitno narezali, dodamo majonezu, malo ulja i senfa te začinimo solju i bijelim paprom, sokom od ocijeđenog limuna, malo octa i ribanim parmezanom. Toast ispečemo u tosteru ili na tavi, pa ga narežemo na štapiće. Salate, radič i kristal zelenu salatu, nakon što očistimo i operemo natrgamo ili narežemo na manje komade pa posložimo po tanjurima. Salatu prelijemo umakom i ukrasimo ohlađenim tvrdo kuhanim jajima, rezanim na ploške, dodamo (kao logorska vatra) složeni prepečeni toast. Preko svega još poslažemo na tanke listiće rezani parmezan. Uz salatu možemo poslužiti dobro ohlađeno bijelo vino chardonnay.

Prethodni članakJuha od divljači na Brački način
Sljedeći članak1000 otoka umak

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...