Kraljevska salata

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova ukusna salata može biti i samostalno jelo u neko doba užine. Ako želite pojačati salatu, možete joj dodati i prešanu šunku rezanu na kockice.

za 2 – 3 osobe

glavica zelene salate

manja glavica radiča

0,2 kg mrkve

sir edamac

0,15 kg rajčice

0,15 kg kukuruza šećerca (može i konzervirani)

4 jaja

umak 1000 otoka

sol, bijeli papar

Nakon što stavimo kuhati jaja, priređujemo salate (dobro ih očistimo i operemo, narežemo na manje komadiće), očistimo mrkvu pa je naribamo, sir narežemo na kockice, oprane rajčice narežemo na kriške. Kada se jaja skuhaju, ohladimo ih i ogulimo, pa ih narežemo na ploškice. Pripremimo umak 1000 otoka s kojim prelijemo zelenu salatu i radič, mrkvu, kockice sira i kukuruz, promiješamo pa ukrasimo rezanim jajima i rajčicom. Ako ne poslužujemo odmah jelo možemo ga pokriti i staviti uhladnjak da se dobro ohladi. Uz salatu možemo poslužiti bijelo vino chardonnay.

Prethodni članakJuha od divljači na Brački način
Sljedeći članak1000 otoka umak

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...