Proljetna riblja salata

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Još jedno jelo koje uz to što je dijetalno, možete iskoristiti i pojesti u Vaše bezmesne dane. U ovome receptu srdela se može koristiti iz konzerve, ali je bolje očistiti je i oprati i prepržiti na malo ulja na tavi te je ostaviti ohladiti.

za 4 osobe

0,25 kg mladoga krumpira

0,1 kg mahuna

0,25 kg srdele

0,15 kg svježe crvene paprike

0,2 kg rajčice

5 stabljika mladoga luka

par češnjeva češnjaka

crne masline (najbolje bez koštica)

sol, papar

maslinovo ulje, limunov sok

vinski ocat

svježi bosiljak

Očišćene i osušene srdele prepržimo na malo ulja (možemo ih i skuhati u malo vode ili dodati konzervirane, dobro ocijeđene od ulja), te ih stavimo na poseban tanjur hladiti. Oguljene mlade krumpire, narežemo na kockice, stavimo kuhati u posoljenu vodu i kada zakipe oberemo pjenu i bacimo je. U drugu posudu stavimo kuhati očišćene i oprane mahune. Kuhano povrće ocijedimo od vode i dobro ohladimo. U međuvremenu, dok se povrće kuha opranu papriku narežemo na štapiće, oprani mladi luk natežemo na kolutiće, oprane rajčice narežemo na kriške, i sve promiješamo s ribom, krumpirima, maslinama; začinimo sa solju, paprom, maslinovim uljem, iscijeđenim sokom od limuna, malo vinskog octa te ukrasimo s listićima bosiljka ili posipamo sa sušenim.

 

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...