Proljetna salata

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo je idealna salata za ukusnu užinu, a može poslužiti is nekim komadićem pečenog mesa kao cjelovit obrok.

za 3  – 4 osobe

1 kg rajčica (ne premekane)

0,25 kg svježih krastavaca

1 glavica zelene salate (kristal)

10 crnih maslina

10 zelenih maslina

3 jaja

3 češnja češnjaka

vezica mladog luka

0,15 kg sira edamca

limun

sol, papar

suncokretovo ili maslinovo ulje

vinski ocat

U jednu posudu stavimo kuhati jaja, a u drugu stavimo grijati vodu, pa kad zakipi u vodu na kratko uronimo rajčice kojima smo izrezali dio gdje je bila peteljka, a na suprotnoj strani napravimo na koži križ nožem. Kada se koža na dijelu gdje je urezan križ počne razdvajati, nakratko rajčice ohladimo i očistimo od kože, te narežemo na kriške. Kuhana jaja (10 minuta od kada je voda zakipila), ohladimo, ogulimo i narežemo na četvrtine. U međuvremenu smo opranim krastavcima ogulili kožu te ih narežemo na ploškice i prebacimo u zdjelu u kojoj ćemo promiješati salatu, dodamo sitno narezani češnjak, od koštica očišćene masline, na sitne kolutove očišćen i opran mladi luk, na kockice narezni sir, očišćenu i opranu zelenu salatu koju smo usitnili, sve začinimo solju, polijemo uljem i octom, promiješamo ukrasimo kuhanim jajima i poslužimo.

Prethodni članakSalata s artičokama
Sljedeći članakFazan sa smokvama

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...