Salata od patliđana i mozzarele

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova ukusna salata može nam biti i predjelo i samostalno jelo s time da je možemo obogatiti sa pancetom ili pršutom rezanim na kockice.

za 4 – 5 osoba

0,3 kg patlidžana

0,25 kg rajčice

0,25 kg mozzarele

0,3 kg tjestenine (fussili/šarafići u tri boje)

sol, papar

origano, majčina dušica

maslinovo i suncokretovo ulje

limun

vinski ocat

aceto balsamico


Oprane i oguljene patlidžane narežemo na kocke, malo ih posolimo (da ih odgorčimo) i stavimo u cjedilo. Stavimo kuhati tjesteninu u vruću posoljenu vodu i kad se skuha ohladimo je i ocijedimo te prebacimo u zdjelu za miješanje salate. U međuvremenu narežemo očišćenu i opranu rajčicu na ploške. Sada prepržimo kocke patlidžana, na mješano maslinovo i suncokretovo ulje. Dok se preprženi patlidžan hladi, narežemo mozzarelu na kocke. Kad su se patlidžani ohladili, sve zajedno pomiješamo i začinimo solju i paprom, origanom i majčinom dušicom, polijemo maslinovim uljem, limunovim sokom i vinskim octom, probamo kakvog je okusa i ohladimo još ako nije dovoljno hladno.

Prethodni članakSalata od tunjevine
Sljedeći članakSalata od integralne riže

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...