Salata od povrća

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova odličnu salatu možemo poslužiti kao dodatak nekom glavnom jelu, a može biti i predjelo i samostalno jelo.

0,45 kg cvjetače (karfiol)

0,2 kg graška

0,2 kg mrkve

0,1 kg crvenog luka

0,15 kg svježa rajčica

0,1 l mlijeka

ocat

suncokretovo ulje

jogurt

muškatni orašćić

sol, papar

šećer

svježi listovi peršina

Očišćenu i opranu mrkvu narezati na kockice veličine graška pa kuhati u vrućoj začinjenoj vodi sa solju i šećerom, nakon 10-15 minuta dodajemo grašak, nakon 5 minuta ulijemo mlijeko i dodamo muškatni oraščić te na manje cvjetiće razdvojenu cvjetaču i kuhamo sve zajedno 10-15 minuta, dok cvjetača ne omekša. Kada se skuhalo povrće procijedimo ga i ohladimo, a za to vrijeme dok se hladi napravimo dresing za salatu; očišćeni crveni luk narežemo na sitne kockice te ga ubacimo u majonezu u koju ulijemo i jogurt sve zajedno začinimo solju, paprom i s malo šećera, dobro promiješamo, probamo kakvog je okusa te prelijemo preko ohlađenog kuhanog povrća i ukrasimo opranom, na kriške rezanom rajčicom i listovima peršina.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...