Salata od puretine s grejpom i narančama

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas!

za 4 osobe

0,5 kg purećih odrezaka od prsa

0,6 kg miješane lisnate salate (zelena, radič, rukola)

0,2 kg grejpa

0,45 kg naranče

oštro brašno

maslinovo ulje

sol, papar

limunov sok

vinski ocat

Nakon što očistimo pureći file od opni narežemo sve na malo veće kocke, uvaljamo u oštro brašno i na malo ulja ispržimo sa svih strana. Ispečeno meso, malo posolimo i popaprimo te stavimo sa strane da se ohladi. Dok se meso hladi, pripremimo salate i salatni umak. Miješane lisnate salate očistimo i operemo te ih stavimo ocijediti. Jednu naranču iscijedimo, a ostale kao i grejp ogulimo, tako da ne ostane na njima bijela koža te ih narežemo na ploške pazeći da nema koštica i opni. U sok od naranče umiješamo sol, papar, limunov sok, vinski ocat i maslinovo ulje, sve dobro izmiješamo i prelijemo preko salate kojoj smo dodali ohlađeno pureće meso i narezan grejp i naranču.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Proljetna riblja salata

Još jedno jelo koje uz to što je dijetalno, možete iskoristiti i pojesti u Vaše bezmesne dane. U ovome receptu srdela se može koristiti...