Salata od puretine s jabukom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova odlična salata može biti i predjelo i dodatak nekom glavnom jelu ili pak samostalno jelo.

za 3 – 4 osobe

0,4 kg purećih prsa

0,1 kg crvene jabuke

0,1 kg celera

0,05 kg oraha očišćenih

0,1 kg crvenog luka

svježi listovi peršina

sol, bijeli papar

limun

vrhnje za kuhanje

majoneza

Od purećih prsa narežemo odreske, malo ih potučemo kuhinjskim čekićem preko prozirne folije ili vrećice (da nam se ne lijepi za čekić), začinimo solju i paprom te prepečemo na vrućoj nauljenoj tavi s obje strane. Kada se meso ispeče, stavimo ga sa strane da se malo ohladi, pa narežemo na rezance. Dok se hladi napravimo umak za salatu; u posudi izmiješamo vrhnje za kuhanje i majonezu, začinimo solju i bijelim paprom i sokom od ocijeđenog limuna. Očistimo i ogulimo jabuke, narežemo ih na štapiće i prelijemo ih ocijeđenim sokom limuna (da ne potamne), celer isto tako očistimo, narežemo na ploške pa na kraće štapiće. Pomiješamo sve sastojke (puretinu, jabuke, celer), dodamo ugrubo izrezane očišćene orahe, očišćeni i na sitne kockice crveni luk, sitno rezani svježi peršin. Prelijemo sve pripremljenim umakom i poslužimo.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...