Salata od srdela

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Prije svega ova salata ima zadaću prikriti okus konzerviranih sardina. Ako ste ih za vrijeme dok ste bili osuđeni samo na takvu hranu (vojska) jeli, znat ćete o čemu pričam!

za 4 osobe

0,2 kg sardina iz konzerve

0,2 kg kukuruza šećerca (konzerviranog ili zaleđeni)

0,15 kg rajčice

0,10 kg sira za pizzu (edamac)

zobene ili žitne pahuljice

glavica zelene salate

glavica radiča

0,1 kg zelenih maslina

sol, papar

maslinovo ulje

 

Iz otvorene konzerve ribica povadimo sadržaj koji uz cijeđenje od ulja prebacimo na upijajući papir (salveta/ kuhinjski ubrus). Procijedimo kukuruz šećerac i hladnom ga vodom dobro isperemo i ostavimo na cjedilu. Salate očistimo i dobro operemo te ih narežemo na malo veće komade (5×5 cm) i isto ih ostavimo da se ocijede od viška vode.

Dok čekamo da se namirnice ocijede od viška tekućina narežemo na manje kockice sir za pizzu. Oprane rajčice narežemo na kriške, a sada ocijeđene salate prebacimo u zdjelu u kojoj ćemo ih promiješati, dodamo na manje komadiće narezane sardine, rajčicu, sir, kukuruz i masline. Začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i stavimo na hlađenje (45 minuta). Kako bi salata dobila na hrskavosti prije posluživanja, posipamo je pahuljicama.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...