Salata s ovčjim sirom i šunkom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Za ovu ukusnu  salatu neće Vam trebati puno vremena za pripremu, a i nije tako zahtjevna.

za 3 – 4 osobe

0,3 kg krumpira

3 jaja

0,2 kg šunke

0,1 kg ovčjeg tvrdog sira

0,2 kg kiselog vrhnja

0,15 kg majoneze

0,15 kg krem sira za mazanje

sol, bijeli papar

Nakon što operemo krumpir, stavimo ga kuhati u slanu vodu, u drugoj posudi stavimo kuhati jaja, pa kad voda zakuha, malo smanjimo vatru i kuhamo ih još 10 minuta, pa ih ohladimo. Krumpirima kada zakuhaju, isto smanjimo malo vatru i kuhamo ih 20ak minuta, da bi ih nakon toga ohladili, ocijedili od vode, ogulili im koru i narezali na manje ploškice. U istu posudu gdje su krumpiri dodamo i jaja rezana na ploškice, pa naribamo ovčji sir, kockice rezane šunke, dodamo krem sir za mazanje koji smo prethodno dobro izradili s majonezom i kiselim vrhnjem, sada sve miješamo i začinjavamo solju i bijelim paprom, dok nam se lijepo ne promiješa salata. Pospremimo je u hladnjak do uptrebe, a prije posluživanja ukrasimo s par zrna kukuruza, mini rajčicama i grančicama peršin ili listovima bosiljka.

Prethodni članak6 začinskih mješavina
Sljedeći članakLignje na buzaru s rižom

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...