Salata sa slanutkom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova odlična salata osim što je jako zdrava osvježiti će Vas i dati Vam snage za dalje.

za 3 – 4 osobe

0,25 kg slanutka (može i konzervirani)

0,15 kg svježeg krastavca

0,2 kg rajčice

0,2 kg ljubičaastog luka (može i bijeli odnosno crveni)

0,15 kg crvene svježe paprike

10-ak crnih maslina bez koštica

0,03 l kiselog mlijeka ili jogurta

maslinovo ulje

bosiljak

svježi listovi peršina

0,4 kg feta sira

papar

1 češanj češnjaka

Preko noći namačemo suhi slanutak! Ocijedimo ga i stavimo malo obariti u vruću vodu, promijenimo vodu i stavimo ga da se skuha u svježoj vodi uz dodatak začina: soli i papra, lovorovog lista i pustimo da se skuha.

U međuvremenu od opranog krastavca ogulimo kožu i narežemo ga na kockice, veličine slanutka, isto tako narežemo i opranu rajčicu i papriku, a očišćeni ljubičasti ili crveni luk narežemo na što sitnije kockice (ako imate nekoga tko ne voli luk ili ga ne stavljajte ili narežite na veće, ali tanke listiće, tako da se lakše izdvoji), a masline bez koštica narežemo na kolutiće. Kada se slanutak skuha, procijedimo ga od vode, ohladimo pod tekućom vodom i ostavimo ocijediti te napravimo dresing (umak) za salatu: u kiselo mlijeko ili jogurt umiješamo maslinovo ulje izdrobljeni feta sir, na sitne kockice rezan češnjak ( s češnjakom je ista stvar kao i s crvenim lukom, te ga ne stavljajte ako ga netko ne voli), začinimo paprom, bosiljkom i sitno rezanim listovima peršina dobro promiješamo i prelijemo preko povrća, izmiješamo i stavimo u hladnjak da se još malo ohladi.

Prethodni članakTorta od jagoda
Sljedeći članakPiletina s lubenicom

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...