Zelena salata sa šampinjonima i orasima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovoj ukusnoj salati dodali smo prepržene šampinjone, tost i parmezan. Uživajte u okusima!

za 3 – 4 osobe

0,25 kg zelene salate

0,05 kg radiča (crvenog)

4 ploške tosta

0,4 kg šampinjona

3 češnja češnjaka

0,15 l povrtne juhe

0,15 kg očišćenih oraha u komadu

0,15 kg parmezana u komadu

vinski ocat

suncokretovo i maslinovo ulje

senf

šećer

sol, papar

Nakon što očistimo i dobro operemo salate, ostavimo ih u cjedilu da se osuše. U međuvremenu, tost narežemo na kockice i propržimo ih na tavi pazeći da ne izgori (ili ih ispečemo u tosteru pa narežemo na kockice), šampinjone očišćene od zemlje operemo, narežemo ih na tanke listiće i sa sitno nrezanim češnjakom propirjamo ih na malo ulja. Kada tekućina koju ispuste ispari, prebacimo ih na tanjur da se što brže ohlade. Ako je ostalo masnoće od šampinjona pomiješamo je sa povrtnom juhom (ili kockom povrtne juhe rastopljenoj u malo vode), dodamo malo senfa, vinskog octa, šećera, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo. Parmezan narežemo na štapiće ili manje kockice, a polovice oraha malo nožem usitnimo. Ocijeđenu salatu poslažemo u zdjelu u kojoj ćemo servirati jelo, prelijemo je dobivenim dresinkom, poslažemo uokolo narezani parmezan te posipamo s kockicama tosta i usitnjenim orasima.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Salata od graška

Ovo jelo pogodno je kao dodatak pečenim mesima s prilogom, ali i kao samostalno jelo. 6 kuhanih jaja 3 sirova jaja 0,1 l maslinovog ulja 3 kisela krastavca 0,75...

Miješana salata s kuhanim jajima

Ovoj jednostavnoj salati prava je prigoda jesti je u proljeće kada imamo sve povrće koje je u njoj navedeno. za 4 osobe glavica zelene kristal salate glavica...

Salata od puretine s grejpom i narančama

Ako volite spoj mesa i voća, a uz to pojedete ukusnu salatu s odabranim povrćem tada će ova salata biti pravi dragulj za Vas! za...