A gdje je juha? – pitao je Mali šef! – Brzo smo se snašli, tikvica i mrkvica spasili su subotnji ručak!

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Što kod pripreme subotnjeg ručka može krenuti po zlu? Nenadani gost? Pas koji uporno želi u šetnju ili Mali šef koji baš sada i odmah želi juhu?

Naš Mali šef poželio je juhu! Sve bi bilo ok samo da nismo bili u maloj stisci s vremenom zbog pripreme glavnog jela, nenadanog bakinog dolaska na ručak, popodnevnog dječjeg rođendana ili čak njih dva, psa koji čeka da ga netko izvede u šetnju i mačke koja nas napada jer je naravno gladna. No, što je tu je. U ovakvoj situaciji reći da juhu danas nismo planirali, zaista bi bilo glupo!

Odmah smo znali da gotovu juhu nećemo otići kupiti. Zavirili smo u hladnjak. Tikvica i mrkva dobro će doći. Imamo i kiselog vrhnja! To je to! Nešto novo za našeg najdražeg… još samo da dobijemo pozitivnu ocjenu… 🙂

Na malo ulja prodinstali smo sitno nasjeckani luk na koji smo onda dodali malo dimljene crvene paprike. Nakon kratkog vremena, dodali smo hladnu vodu i pustili da se sve kuha na laganoj vatri. Kad je “juha”zakuhala u nju smo stavili sitno nasjeckanu tikvicu i mrkve koje smo naravno narezali na male komadiće, začinili solju i paprom (po želji može i s malo vegete). Juhu smo ostavili 20-ak minuta da lagano kuha.

Kako naš gastro stručnjak ne voli vidjeti komadiće povrća u juhi, sve smo to lijepo usitnili štapnim mikserom. Na kraju smo dodali jaje promiješano s kiselim vrhnjem. I da se vratimo na početak – to je to!  Da smo ih imali, ovdje bi se jako dobro snašli komadići sitno nasjeckanog peršina ili kopar!

I na kraju, najbolji dio! Tražila se dodatna porcija! Mali šef je rekao: “Ovakve nove stvari mi slobodno možete nuditi!” Svima nam je bilo lakše! Još kad je dodao: “Mama, sad stvarno možeš reći da si naučila kuhati juhe!”, svi smo se nasmijali! Bio je to jedan veseli subotnji ručak!

Ova juha nije neka mudrost. Možda ste ju već isprobali. Ako niste  – naš recept će Vam dobro doći. Oprostite jer ovog puta nema video priloga, ali zaista nismo još i to stigli! 🙂

Uživajte!

Za ovu juhu upotrijebili smo:

1 veću tikvicu

2 veće mrkve

pola luka

malo ulja

malo dimljene crvene paprike

8 dl vode

sol

papar

+ vegeta po želji

2 dl kiselog vrhnja

1 jaje

Brza i jednostavna priprema – krem juha od tikvice i mrkve spasila je da subotnji ručak u potpunosti udovolji gastro kriterijima Malog šefa.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...