Goveđa juha – osnovni recept

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Juha od goveđih kosti ili mesa dobar je obrok, ali može poslužiti i za podlijevanje u pripremi ostalih jela.

za 2 litre juhe ili 4 – 5 obroka

1 kg kosti i flama (krto meso) za juhu

0,1 kg mrkve

0,1 kg crvenog luka

0,05 paprike

sol, crni papar u zrnu

muškatnog oraščića

Meso i kosti operemo (u hladnoj vodi) i dodamo u lonac prekrivši ih hladnom vodom. (Za dobivanje dobre juhe potrbno je meso i kosti stavljati u hladnu vodu, ako želite malo juhe i ukusno kuhano meso stavljajte u začinjenu vrelu vodu.) Kada juha zakuha, smanjimo vatru i oberemo pjenu te dodajemo povrće i začine. Ako želite da vam juha ima lijepu boju, naribajte mrkvu i propirjajte je s malo ulja 10ak minuta. Crveni luk isto tako možete po širini presjeći i prepeći ga do tamno smeđe boje na tavi. Napisao sam crni papar u zrnu, jer ispušta više arome, ali može se popapriti i s mljevenim.

Prethodni članakGrah za 7 minuta
Sljedeći članakRiblja juha na mornarski način

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...