Juha od divljači

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova izuzetna juha od divljači, biti će pravo osvježenje predhodeći dobro izabranom glavnom jelu, koje ne treba izričito biti od divljači.

za 5 – 7 osoba

1 kg  pernate divljači

0,15 kg mrkva

0,25 kg celera

0,2 kg krumpira

0,03 kg korijandera

0,01 kg bosiljka

zdrobljeni cvijet od mušaktnog oraščića

korijen đumbira

0,3 l crvenog vina

sol, papar

mljevena paprika

0,03 kg koncentrata rajčice

0,15 kg sirove kobasice (pečenice, češnjovke)

šećer

svježi listovi peršina

 

Nakon što smo očistili divljač od zaostalog perja i uklonili dijelove gdje su nastrijeljene, operemo ih i narežemo na sitnije komade te ih malo prepržimo na malo ulja. Kada se malo prepeku dodamo im očišćene narezane mrkve, celer i krumpir, sve zajedno još malo popržimo začinimo sve solju, paprom, bosiljkom, zdrobljenim cvijetom mušaktnog oraščića, očišćenim korijenom đumbira nareznaim na ploškice i zrncima korijandera, pa podlijemo crvenim vinom i pričekamo da alkohol iz vina ispari, kada prokuha dodajemo crvene mljevene slatke paprike i koncentrat rajčice, dodamo žličicu šećera, da neutraliziramo kiselost rajčice i vina, pa podlijevamo pomalo sa vodom. Tako neka se kuha dok sa kostiju ne počne odvajati meso, a u međuvremenu istisnemo iz crijeva sirovih kobasica nadjev, te od njih napravimo manje kuglice. Kad nam je juha kuhana probamo kakvog je okusa, procijedimo je i u njoj skuhamo priređene kuglice od smjese kobasica. Dok se kuha odvojimo meso od kostiju (od divljači) i pridodamo juhi, kao i malo proprano pocvrće iz juhe. Poslužimo vruće posipajući juhu sitno reznim svježim peršinom.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...