Juha od smrčka

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova ukusna gusta krem juha, biti će idealan uvod u bilo koji Vaš svečani obrok. Juhu možete iskoristiti i kao samostalno jelo uz svježi kruh.

za 3 – 4 osobe

0,5 kg gljiva smrčaka

0,4 kg bijelog krumpira

0,1 kg crvenog luka

2 češnja češnjaka

maslac

sol, papar

oštro brašno

o,2 l kiselo vrhnje

0,15 l mlijeka

suncokretovo ulje

lovorov list, sušeni bosiljak

0,1 l prošeka

svježi listovi peršina

Očišćene i oprane gljive narežemo na tanke listiće, pa ih na 20 minuta prelijemo mlijekom da se namoče. Oprani bijeli krumpir, ogulimo, ponovo operemo i narežemo na kockice (veličine 1 cm) i ostavimo u vodi da ne pocrni. Očišćeni crveni luk sitno narežemo i propirjamo na malo maslaca. Kad luk omekša, posipamo ga s malo oštrog brašna, dodamo sitno narezani češnjak, pa napravimo svjetli zapržak. Gljive ocijedimo od vode, propirjamo na zapršci, kojoj dodamo i krumpire. Sve podlijemo s vodom, začinimo solju i paprom i dodamo lovorov list, sušeni bosiljak. Kuhamo na jakoj temperaturi dok ne zakipi, pa smanjimo i kuhamo dok krumpir ne omekša (15-20 minuta). Kada krumpiri omekšaju, probamo kakvog je okusa jelo, dolijemo prošeka i poslužimo vruće. Posipamo sa sitno rezanim svježim peršinom i  poslužujući kiselo vrhnje u posebnim posudicama ili stavljajući u sredinu svakog tanjura po žlicu kiselog vrhnja.

Prethodni članakPohane bukovače
Sljedeći članakPive za Noć vještica

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...