Juhe podjela

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Juhe su ukusne, hranjive i krepke tekućine koje se dobivaju ukuhavanjem klaoničkog mesa, kostiju, povrća, začina ili riba i rakova, te  začina i drugih sastojaka u vodi ili u temeljcu.

Iako juhe ne ubrajamo u zahtjevna jela za pripremu, njihovo prigotavljanje zahtijeva pažnju i iskustvo.

Vruća juha, dobroga okusa, lijepog izgleda i potrebne hranjive vrijednosti pobuđuje ugodu i otvara tek.

Prema osnovnom načinu priređivanja i njihova izgleda juhe se dijele na bistre i guste juhe.

Bistre se juhe dijele:

  • · obične bistre juhe
  • · krepke juhe
  • · pojačane krepke juhe

Guste juhe dijelimo prema sastojcima od kojih se prigotavljaju i prema načinu prigotavljanja, jer ih ima dosta, a prema sastojcima ih dijelimo:

  • · guste juhe od klaoničkog mesa
  • · guste juhe od peradi
  • · guste juhe od divljači
  • · guste juhe od riba, rakova i školjki
  • · guste juhe od povrća, raznih vrsti leće, mahunarki i brašna;

a prema načinu spravljanja:

  • · ragu-juhe
  • · krem-juhe
  • · sluzave juhe
  • · kašaste juhe
  • · narodne juhe
  • · hladne juhe
Prethodni članakPileća juha
Sljedeći članakSmršavite bez dijete!

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...