Krem juha od šampinjona

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo je klasična juha od najzastupljenije gljive na našem tržištu.

 

za 4 – 5 osoba

0,3 kg svježih šampinjona

0,1 kg crvenog luka

0,05 kg maslaca

0,05 l bijelog vina

0,01 kg oštrog brašna

1 kocka koncentrata povrtne  juhe

0,2 l vrhnja za kuhanje

0,1 l kiselog vrhnja

sol, bijeli papar

toast

svježi listovi peršina

 

Crveni luk sitno izrežemo na kockice i stavimo pirjati na malo maslaca. Šampinjone koje smo prethodno oprali i ocijedili od vode izrežemo na ploškice. Kada je luk dobio svjetlo smeđu boju dodamo šampinjone i njih propirjamo dok ne nestane tekućina koju ispuste, zalijemo malo  bijelim vinom i pričekamo da alkohol ispari, posipamo s malo oštrog brašna i promiješamo te zalijemo vodom ili temeljcem od povrća. Promiješamo juhu metlicom (pjenjačom, žicom) da razbijemo grudice. Kada juha zakipi povežemo je s vrhnjem za kuhanje, i na kraju kad je prokuhala, ugasimo plamen i dodamo kiselo vrhnje ( legiranje ). Poslužimo i posipamo sitno rezanim svježim peršinom. Uz ovi juhu možemo poslužiti i prepečeni toast rezan na kockice ( takozvani krutoni od kruha).

Prethodni članakJuha od graha
Sljedeći članakProljetna juha

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...