Bruskete s mariniranom srdelom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno jelo od sirove marinirane sitne ribe. Ovako pripremljenu ribu možete poslužiti i na svečanom stolu, uz ostale

za 2 – 3 osobe

za mariniranje ribe:

0,25 kg srdele (sardine)

bosiljak, ružmarin

sol, papar

maslinovo ulje

limun

za nadjev na kruhu:

0,2 kg rajčice svježe (tvrđe)

0,05 kg svježe crvene paprike

2 češnja češnjaka

Pesto genovese (umak od bosiljka, pinjola, ribanog sira parmezana i maslinovog ulja)

sol, papar

maslinovo ulje

svježi listovi peršina

Nakon što ribu očistimo i operemo, razdvojimo nožem glavu i utrobu,razrezujući je do repa, da bi izvadili središnju kost. Kod repa i zarežemo kičmu ribe te prebacimo u posudu u kojoj ćemo je marinirati. Kada smo očistili ribu i popunili dno posude, začinimo solju, paprom, s malo bosiljka i sitno mrvljenim ružmarinom, pokapamo je iscijeđenim sokom limuna i polijemo maslinovim uljem tako da lagano prekrije ribu. Sada složimo i drugi sloj ribe, pa začinimo i tako sve dok imamo ribe.Pokrijemo posudu i stavimo je u hladnjak na par sati, da riba upije začine koji se ispuštaju.

Prije no što nam se riba izmarinira, napravimo nadjev (salatu), kojim ćemo pokriti kruh: rajčicu i papriku narežemo na manje kockice, a češnjak skroz sitno, pa u posudu u kojoj miješamo salatu, dodamo malo pesto genovese (pazeći da ne pretjeramo jer je ovaj umak jak), začinimo solju i paptom, dodamo još malo maslinovog ulja, lagano promiješamo da ne zdrobimo rajčicu i probamo kakvog je okusa. Kruh koji poslužujemo pa ga prepečemo. Ispečeni kruh nožem izrežemo u obliku trapeza koji bude veličine ribe, nanaesemo nadjev na kruh, položimo ribu tako da stranu s kožom okrenemo na rajčicu, i posipamo sitno rezanim svježim peršinom, i malo pokapamo marinadom.

Prethodni članakPržene srdele
Sljedeći članakPiletina s kuskusom (cous-cous)

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...

Kruh bez kvasca – s pivom

Odlučili smo se na izradu kruha bez kvasca - jer ga nema u trgovinama, a ni ne želimo boraviti puno i svaki dan u...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...