Caprese salata s patlidžanom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno predjelo možete obogatiti i sa tanko rezanim ploškama pancete ili pršuta, pa s time dobivate i jednostavno samostalno jelo.

za 3 – 4 osobe

0,3 kg patlidžana

0,25 kg rajčice

0,25 kg mozzarele

radič i zelena salata kristal za ukras

sol, papar

origano, bosiljak

maslinovo i suncokretovo ulje

aceto balsamico

Oprane i oguljene patlidžane narežemo na tanje ploške, malo ih posolimo (da ih odgorčimo) i stavimo u cjedilo. U međuvremenu narežemo očišćenu i opranu rajčicu na ploške. Sada prepržimo patlidžane s obje strane i stavimo ih ohladiti, dok se hlade narežemo i mozzarelu na ploške. Kad su se patlidžani ohladili, miješajući ih slažemo (patlidžan, rajčica, mozzarela) naizmjenično u krug, oko začinjene salate od radiča i kristalke. Sve začinimo još malo solju i paprom, posipamo sa bosiljkom i origanom i polijemo maslinovim uljem i acetom balsamicom.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Krpice s kiselim kupusom

Umjesto sa svježim kupusom krpice na ovaj način pripremamo sa kiselim kupusom i suhim mesom. za 2 - 3 osobe 0,5 kg kiselog rezanog kupusa 0,1 kg...

Šunka u kruhu (manja)

Već tradicionalno jelo koje se priprema na ovim prostorima za Uskršnje blagdane i nije ga teško pripraviti. Uz pečenu šunku sada imamo i domaći...

Poširano jaje

Uz prepečeni kruh, malo umaka od rajčica i kojom maslinom,  biti će dio ukusnog doručka. Poširanje je priprema namirnica na temperaturi što bližoj vrelištu vode,...