Dimljeni zec

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo od dimljene zečetine odlično će odgovarati kao predjelo, nakon kojeg će slijediti čobanac od divljači ili janjetine uz druženje u prirodi.

za 10 – 15 osoba

3- 5 kg divljeg zeca (ne prestarog)

0,3 kg špeka (suhe slanine, pancete)

0,05 kg soli

0,1 kg mrkve

0,1 kg korijena celera

0,06 kg lista i korijena peršina

papar u zrnu

0,1 l vinskog octa

Nakon što smo očistili zeca od zaostale kože dlaka i nakon što smo mu izrezali dio gdje je nastrijeljen, operemo ga i dobro posušmo, te ga nabodemo špekom, natrljamo ga solju i stavimo par dana sušiti u pušnicu (na dim). Nakon sušenja skuhamo odimljenog zeca u vodi sa očišćenom i opranom mrkvom, celerom i peršinom, začinimo paprom. Probamo kakavog je okusa juha kada zakipi, pa nadosolimo ako treba. Sada dolijemo i malo octa, pa sve kuhamo dok meso ne omekša. Kada je gotovo, dobro ohladimo zeca i narežemo ga na komade i poslužujemo sa drugim suhomesnatim proizvodima i sirevima, uklopljeno sa ukiseljenim povrćem i svježim i složenim salatama. Za aperitiv ponudimo rakije, damama  pjenušac, višnjevac ili orahovicu, a uz hladno predjelo točimo bijelo polusuho vino ili tamno pivo.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Krpice s kiselim kupusom

Umjesto sa svježim kupusom krpice na ovaj način pripremamo sa kiselim kupusom i suhim mesom. za 2 - 3 osobe 0,5 kg kiselog rezanog kupusa 0,1 kg...

Šunka u kruhu (manja)

Već tradicionalno jelo koje se priprema na ovim prostorima za Uskršnje blagdane i nije ga teško pripraviti. Uz pečenu šunku sada imamo i domaći...

Poširano jaje

Uz prepečeni kruh, malo umaka od rajčica i kojom maslinom,  biti će dio ukusnog doručka. Poširanje je priprema namirnica na temperaturi što bližoj vrelištu vode,...