Goveđa salata s majonezom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Kako smo skuhali goveđu juhu, meso iskoristimo za ukusnu salatu. Ako niste pobornik da iste namirnice imate u svim slijedovima, tada meso ostavite za večeru ili za sutradan.

za 3 – 4 osobe

0,25 kg junetine

0,1 kg majoneze

0,2 kg kiselog vrhnja

vezica mladog luka ili

0,15 kg crvenog luka

(vezica rotkvica)

0,1 kg svježe paprike (crvena žuta ili zelena)

0,05 kg kiselih krastavaca

0,1 kg riže

sol, bijeli papar

limun

sveži listovi peršina i celera

svježi ili sušeni kopar

kapare, mini rajčice ili svježe za dekoraciju

Probranu i opranu rižu stavimo kuhati, a u međuvremenu napravimo pripremu ostalog povrća.

Meso iz juhe izvadimo da se ohladi. Papriku očistimo i operemo, (ovdje moramo napomenuti da boja paprike jednim dijelom utiče na okus jela, neznatno, ali ipak, ako nije sezona rotkvica i mladog luka, ovdje igrom boja paprika nadoknađujemo njihov izostanak) narežemo je na prutiće (štapiće), kao i kisele krastavce.

Očišćene i oprane rotkvice i mladi luk narežemo na ploškice (s time, da ako su ploške velike, prepolovimo ih), kuhanu rižu ocijedimo i ohladimo, a kuhano ohlađeno meso narežemo na kockice ili štapiće.

Svježe listove peršina i celera operemo i sitno narežemo. Povrće i meso prebacimo u zdjelu u kojoj ćemo promiješati, dodamo rižu, povežemo s majonezom i razmućenim kiselim vrhnjem, začinimo solju i bijelim paprom, dodamo par kapi limunovog soka, posipamo s koprom i lišćem peršina i celera, dobro promiješamo, probamo kakvog je salata okusa, pokrijemo je i ostavimo u hladnjaku do posluživanja.

Prije posluživanja još je jednom promiješamo i ukrasimo s malim rajčicama ili rajčicama narezanim na kriške ili ploške, a kapare posipamo okolo po salati.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Krpice s kiselim kupusom

Umjesto sa svježim kupusom krpice na ovaj način pripremamo sa kiselim kupusom i suhim mesom. za 2 - 3 osobe 0,5 kg kiselog rezanog kupusa 0,1 kg...

Šunka u kruhu (manja)

Već tradicionalno jelo koje se priprema na ovim prostorima za Uskršnje blagdane i nije ga teško pripraviti. Uz pečenu šunku sada imamo i domaći...

Poširano jaje

Uz prepečeni kruh, malo umaka od rajčica i kojom maslinom,  biti će dio ukusnog doručka. Poširanje je priprema namirnica na temperaturi što bližoj vrelištu vode,...