Krpice s kiselim kupusom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Umjesto sa svježim kupusom krpice na ovaj način pripremamo sa kiselim kupusom i suhim mesom.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg kiselog rezanog kupusa

0,1 kg slanine (dimljena, sušena slanina, špek)

0,1 kg krumpira

0,05 kg marmelade od šljiva

sol, papar

cimet

mješavina provansalskog bilja (origano, majčina dušica, mažoran, kadulja, čubar (primorski vrisak) i ružmarin)

suncokretovo i maslinovo ulje

0,4 kg tjestenina krpica

kapari

griz

0,15 l pilećeg temeljca

Na malo suncokretovog ulja dodamo na štapiće rezanu pancetu i malo je propržimo. Ako kiseli kupus kupimo u glavici, odvojimo listove i narežemo ga na rezance, odvajajući središnji deblji dio lista. Osjetimo li da je kupus prekiseo, malo ga properemo pod vodom i ocijedimo te dodamo na proprženu pancetu, malo ga propržimo uz dodatak maslinovog ulja. Podlijemo sve s pilećim temeljcem, začinimo solju, paprom i cimetom i poklopljeno pirjamo dok tekućina ne ishlapi te podlijemo s još vode ili temeljca i naribamo očišćeni i oprani krumpir, rasporedimo ga po posudi da ga prekrije tekućina i dalje poklopljeno pirjamo. Pred kraj dodamo malo marmelade od šljiva i provansalske mješavine začina te pripremimo tjesteninu. Pred kraj kada kupus omekša dodamo malo griza i sve povežemo, pomiješamo s ocijeđenom kuhanom tjesteninom, poslužimo na tanjure i posipamo s malo kapara.

Prethodni članakKokice – POP CORN
Sljedeći članakPečeni juneći file

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...

Kruh bez kvasca – s pivom

Odlučili smo se na izradu kruha bez kvasca - jer ga nema u trgovinama, a ni ne želimo boraviti puno i svaki dan u...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...