Omlet s bukovačama

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusne gljive s jajima priredite na ovaj način. Uz svježi kruh i neku svježu ili ukiseljenu salatu, ovo može biti i cjelovit obrok. Točite dobro rashlađeno, bijelo polusuho vino.

za 2 – 3 osobe

0,15 kg crvenog luka

0,2 kg bukovača

5 jaja

0,1 kg tvrđeg sira

0,1 l bijelog vina

sol, papar

suncokretovo ulje

svježi listovi peršina

 

Očišćeni i oprani crveni luk narežemo na kockice te ga propirjamo na malo ulja. U međuvremenu narežemo na listiće očišćene i oprane bukovače, pa kad se luk malo ostakli (omekša), dodamo bukovače, začinimo ih solju i paprom i pirjamo ih dok i one ne omekšaju. Razbijena jaja dobro umutimo, začinimo solju, paprom i umiješamo ribani sir. Kada bukovače omekšaju podlijemo ih s malo vina i pričekamo da alkohol iz vina ispari. Dodamo na gljive jaja, posipamo s sitno narezanim svježim peršinom i radimo omlet. Taj način pečenja jaja razlikuje se od pečenja kajgane u tome što jaja za kajganu miješamo, dok za omlet pustimo da se zapeku (zgrušaju) s donje strane. Da bi sirovoj smjesi dozvolili da se dalje ispeče, pečena jaja preklopimo prema gore, a na prazni dio tave ili posude u kojoj pečemo, dolaze nezgrušana/nepečena jaja. Taj postupak ponavljamo, dok sva jaja ne budu pečena, pazeći pri tome da ne prepečemo omlet. On mora biti zapečen do oker boje, ne tamnosmeđe. Pečeni omlet u obliku je palačinke, pa ga razrežemo na jednake komade i poslužimo vruće. Ako imamo vremena možemo raditi i dio po dio, tako da svaka osoba dobije svoj omlet. Za ovo jelo možemo upotrijebiti i maslinovo ulje, za pečenje i prženje.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Krpice s kiselim kupusom

Umjesto sa svježim kupusom krpice na ovaj način pripremamo sa kiselim kupusom i suhim mesom. za 2 - 3 osobe 0,5 kg kiselog rezanog kupusa 0,1 kg...

Šunka u kruhu (manja)

Već tradicionalno jelo koje se priprema na ovim prostorima za Uskršnje blagdane i nije ga teško pripraviti. Uz pečenu šunku sada imamo i domaći...

Poširano jaje

Uz prepečeni kruh, malo umaka od rajčica i kojom maslinom,  biti će dio ukusnog doručka. Poširanje je priprema namirnica na temperaturi što bližoj vrelištu vode,...