Pašteta od fazana

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ako imate kojeg fazana viška ili Vam za domjenak treba dosta pašetete, probajte ovaj namaz.

1,5 kg fazana

0,05 korijena celera

0,1 kg mrkve

stabljike peršina

0,1 kg crvenog luka

lovorov list

papar u zrnu

1 češanj češnjaka

4 jaja

0,5 kg maslaca

0,25 kg majoneze

sol, bijeli papar

senf, hren

Nakon što smo očistili fazana od zaostalog perja i odrezli mu dio gdje je ustrijeljen, operemo ga i stavimo ga skuhati u vruću začinjenu (sol) vodu, u vodu još dodamo i očišćen celer narezan na ploške, oguljenu mrkvu na ploškice, stabljike peršina, očišćeni crveni luk, lovorov list, papar u zrnu, češnjak u komadu. U međuvremenu stavimo kuhati i jaja. Kada se skuhaju ohladimo ih u hladnoj vodi. Kada se skuha, izvadimo ga iz juhe, a juhu procijedimo i ako je nećemo odmah iskoristiti možemo je zalediti, cijelu količinu ili podijelimo na manje paketiće da nam služi za podlijevanje. Kada se meso fazana ohladilo odvojimo ga od kostiju i (sve ovisi koliko veliki multipractic imamo) stavljamo meso u mlinac i meljemo, dodajući, na sobnoj temperaturi rastopljen maslac, majonezu, začinimo solju i bijelim paparom i oguljena kuhana jaja. Dodamo malo i senfa i hrena. Probamo kakvog je okusa pašteta pa začinimo još ako treba. Prebacimo dobro razrađenu smjesu u posudu koju poklopimo i stavimo u hladnjak da se još malo ohladi. Poslužujemo lijepo ukrašeno i uz prepečeni kruh ili toast.

Prethodni članakRolada od fazana
Sljedeći članakSvinjski odresci u povrću

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...