Pohane punjene paprike

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno predjelo može biti i samostalno jelo.

za 3 – 4 osobe

0,5 kg svježe crvene paprike

0,1 kg svježeg kravljeg sira

0,15 kg prešane ili dimljene šunke

oštro brašno

jaja

krušne mrvice (prezla)

sol, bijeli papar

vrhnje za kuhanje

gorgonzola

očišćeni orah

Oprane paprike stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 175°C 10-15 minuta, kada se ispeku (dobiju lijepu boju) prekrijemo ih vlažnom kuhinjskom krpom (da se lakše skida koža) očistimo ih od peteljki, koštica i kože te ih napunimo kravljim sirom, izrađenog sa vilicom s malo vrhnja za kuhanje, začinjeno solju i bijelim paprom, kojem smo dodali prepečene listove šunke narezane na kockice. Ispaniramo paprike (prođemo s njima kroz oštro brašno, pa u razmućena jaja i ocijedivši ih, prođemo s njima kroz krušne mrvice), te ih ispržimo u dubokom ulju do zlatno žute boje. U međuvremenu napravimo umak; u vrhnju za kuhanje otopimo na laganoj vatri gorgonzolu rezanu na sitne kockice (ili naribanu) uz dodatak soli i bijelog papra. Kada se umak zgusne, a ispržene paprike se ocijedile od viška masnoće (na kuhinjskom papirnatom ubrusu), poslužimo, prelijevajući ih umakom, a preko posipamo grubo usitnjenim orasima. Uz ovo jelo možemo poslužiti crveno suho ili polusuho vino.

Prethodni članakCaprese salata s patlidžanom
Sljedeći članakNamaz od oraha

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Krpice s kiselim kupusom

Umjesto sa svježim kupusom krpice na ovaj način pripremamo sa kiselim kupusom i suhim mesom. za 2 - 3 osobe 0,5 kg kiselog rezanog kupusa 0,1 kg...

Šunka u kruhu (manja)

Već tradicionalno jelo koje se priprema na ovim prostorima za Uskršnje blagdane i nije ga teško pripraviti. Uz pečenu šunku sada imamo i domaći...

Poširano jaje

Uz prepečeni kruh, malo umaka od rajčica i kojom maslinom,  biti će dio ukusnog doručka. Poširanje je priprema namirnica na temperaturi što bližoj vrelištu vode,...