Punjeni krumpir s veprovinom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo predjelo ukusno je i zasitno tako da ga možemo poslužiti i kao samostalno jelo.

za 4 – 5 osoba

1,2 kg ružičastog krumpira (8-10 većih krumpira)

0,25 kg veprovine (od buta)

0,15 kg crvenog luka

0,05 l umaka od rajčice

sol, papar

 

Meso vepra očistimo od suvišnih žilica i masnoće, izrežemo lijepe odreske, potučemo ih kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom, pa kratko prepržimo na malo maslaca (ne moramo skroz ispeći meso, jer će se još toplinski obraditi u pećnici kao nadjev krumpiru). Sirov krumpir pogodan je za lijepo rezbarenje, bez bojazni da će puknuti stoga ogulimo i operemo krumpire, odrežemo im gornji dio, pa izdubimo, pazeći da nam stijenka krumpira ne bude pretanka (1/2 cm-1 cm), kada smo izdubili položimo ih u posudu u kojoj ćemo ih skuhati (ali ne skroz). U međuvremenu sitno narežemo očišćeni crveni luk i prepirjamo ga.

Dok se pirja, narežemo na sitne kockice veprovinu, te kad luk omekša pomiješamo ga s mesom i punimo krumpire složene u namaštenoj posudi za pečenje, kojima kad su napunjeni nanesemo gustiji umak od rajčice po vrhu i stavimo zapeći i pećnici 175°C 20-30 minuta (sve ovisi koliko Vam je pećnica jaka). Uz ovo jelo možemo točiti neko polusuho pa čak i desertno vino, ako između slijedova ima dosta vremena.

Prethodni članakNamaz od oraha
Sljedeći članakPiletina s tikvicama

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...