Složenac od suhog mesa

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno predjelo biti će Vam dovoljno i kao samostalna večera.

za 5 – 6 osoba


1 kg kukuruzne krupice (žganci, palenta, pura)

0,5 kg svježeg kravljeg sira

0,2 kg kiselog vrhnja

sol, papar

0,5 kg dimljene vratine ili dimljenog svinjskog karea (istarski ombolo)

Kukuruzno brašno kratko prepržimo u pečnici da dobije lijepu boju, zatim ga skuhamo u vrućoj posoljenoj vodi, uz neprestano miješanje, da nam ne nastanu grudice i kad je kuhano maknemo ga sa vatre. U vatrostalnu posudu na dno stavimo sloj izrađenog kravljeg sira sa vrhnjem i začinima, prekrijemo slojem kuhanih “žganaca” i po njima složimo tanko rezano suho svinjsko meso. Tako slažemo slojeve dok ne potrošimo svu kuhanu kukuruznu krupicu. Kada smo završili sa slojevima, stavljamo zapeći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko  20 minuta (sve ovisi kakvu pećnicu imate, ali kada se s gornje strane zapeče lijepa korica, tada je gotovo). Poslužimo vruće uz hladan tekući jogurt, kefir ili kiselo mlijeko.

Prethodni članakOdresci u siru s povrćem
Sljedeći članakBolje pečeni svinjski but

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Krpice s kiselim kupusom

Umjesto sa svježim kupusom krpice na ovaj način pripremamo sa kiselim kupusom i suhim mesom. za 2 - 3 osobe 0,5 kg kiselog rezanog kupusa 0,1 kg...

Šunka u kruhu (manja)

Već tradicionalno jelo koje se priprema na ovim prostorima za Uskršnje blagdane i nije ga teško pripraviti. Uz pečenu šunku sada imamo i domaći...

Poširano jaje

Uz prepečeni kruh, malo umaka od rajčica i kojom maslinom,  biti će dio ukusnog doručka. Poširanje je priprema namirnica na temperaturi što bližoj vrelištu vode,...