Ukusna salata s hrenovkama

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovako ukusnu salatu nije teško pripremiti, jer kada imamo kvalitetne hrenovke, kakvih se sjećamo iz davnina, okusom po dimu, tada uz ostalo povrće to čini jednu salatu koja nam može poslužiti i kao samostalan obrok koji poslužimo uz pomno odabran kruh ili pecivo.

za 3 – 4 osobe

0,25 kg hrenovki

0,25 kg kukuruza

0,25 kg sira edamca

0,15 kg kiselih krastavaca

0,15 kg majoneze

0,1 kg kiselog vrhnja

sol, bijeli papar

ili maslinovo ulje, umjesto kiselog vrhnja i majoneze

Kukuruz, ako nije konzerviran, stavimo kuhati u posoljenu vodu (oko 15 minuta nakon što voda zakipi. Nakon što hrenovke skuhamo (desetak minuta, pazeći da ne popucaju), ohladimo ih pod tekućom hladnom vodom isto kao i kukuruz. Dok su se kukuruz i hrenovke kuhale, narežemo sir i kisele krastavce na kockice, pa kada se kukuruz i hrenovke ohlade pomiješamo ih sa sirom i krastavcima te povežemo s majonezom i kiselim vrhnjem. Začinimo solju i paprom, probamo kakvog je okusa, prebacimo u posudu u kojoj ćemo poslužiti salatu te stavimo u hladnjak, ako imamo još vremena prije posluživanja.

Narezane namirnice možemo, osim solju i paprom začiniti i maslinovim uljem, tada dobijemo zdraviji obrok koji poslužimo uz neko ukusno pecivo i čašu dobro rashlađenog polusuhog bijelog vina.

Prethodni članakLuksuzna ruska salata
Sljedeći članakPečene jarebice

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Krpice s kiselim kupusom

Umjesto sa svježim kupusom krpice na ovaj način pripremamo sa kiselim kupusom i suhim mesom. za 2 - 3 osobe 0,5 kg kiselog rezanog kupusa 0,1 kg...

Šunka u kruhu (manja)

Već tradicionalno jelo koje se priprema na ovim prostorima za Uskršnje blagdane i nije ga teško pripraviti. Uz pečenu šunku sada imamo i domaći...

Poširano jaje

Uz prepečeni kruh, malo umaka od rajčica i kojom maslinom,  biti će dio ukusnog doručka. Poširanje je priprema namirnica na temperaturi što bližoj vrelištu vode,...