Zapečena jaja sa šunkom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo toplo predjelo zasititi će Vas uz dodatak neke svježe salate.

 

za dvije osobe

0,15 kg crvenog luka

0,15 kg svježe crvene paprike

0,4 kg rajčice

0,2 šunke (prešana ili dimljena)

origano

svježi listovi peršina

sol, papar

suncokretovo ulje

Očišćeni crveni luk narežemo na tanje ploške (glavicu luka na pola, pa od nje narežemo da dobijemo listiće), ispirjamo ih na malo ulja (u posudi  koju ćemo moći, kada je sve propirjano, staviti u pećnicu da se zapeče) pa kad luk malo povene dodamo na rezance narezanu, očišćenu crvenu papriku i pirjamo. Potom na papriku i luk dodajemo očišćenu rajčicu (bez kože i koštica <-link za izradu) rezanu na kriške, još malo propirjamo i dodamo na rezance rezanu šunku, posipamo sve sa origanom, začinimo solju i paprom,  to sve poravnamo i na to dodamo 4 jaja, pazeći da nam se žumanjci ne razliju, malo posolimo i prelijemo vrućim uljem i stavimo u pećnicu na 180°C desetak (10) minuta, da nam se jaja zgrušaju i zapeku. Kad se jaja ispeku posipamo ih sitno rezanim svježim peršinom i poslužimo vruće uz svježu zelenu salatu.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Krpice s kiselim kupusom

Umjesto sa svježim kupusom krpice na ovaj način pripremamo sa kiselim kupusom i suhim mesom. za 2 - 3 osobe 0,5 kg kiselog rezanog kupusa 0,1 kg...

Šunka u kruhu (manja)

Već tradicionalno jelo koje se priprema na ovim prostorima za Uskršnje blagdane i nije ga teško pripraviti. Uz pečenu šunku sada imamo i domaći...

Poširano jaje

Uz prepečeni kruh, malo umaka od rajčica i kojom maslinom,  biti će dio ukusnog doručka. Poširanje je priprema namirnica na temperaturi što bližoj vrelištu vode,...