Carpaccio od dimljenog lososa (karpačo)

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo izuzetno predjelo može se napraviti i od svježeg lososa kojeg mariniramo, ali tada izostaje onaj miris i okus dima.

za 4 – 5 osoba

0.2 kg dimljenog lososa

0. 1 l maslinovog ulja

0.2 kg rukola salate

0.005 l aceta balsamica

sol, papar

limun

kapari

rajčica

Na tanjur na kojem odlučimo poslužti jelo, pokapamo s  malo maslinovog ulja, u sredinu stavimo kupčić salate rukole, te poslažemo listiće lososa oko rukole. Začinimo paprom, (možemo i malo posoliti ako vidimo da losos nije dovoljno slan) pokapamo maslinovim uljem i limunovim sokom te dodamo desetak zrna kapara i ukrasimo kriškom rajčice i limuna. Uz prepečeni kruh poslužimo i oblikovani maslac.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Marinirana srdela

Ukusno predjelo gdje je marinirana riba položena na prepečen kruh premazan umakom od rajčica. za 2 - 3 osobe za mariniranje ribe: 0,25 kg srdele (sardine) mogu...

Marinirana sipa

Ovo posno riblje jelo preporučio bih svima koji ne vole sipu na klasičan način tj. na način rižota u njenom crnilu, a i ostalima...

Toplo hladna salata od liganja

Ovo je malo teži način pripreme, ali ako slijedite upute prirediti ćete odličnu salatu kojom ćete biti ponosni. za 2 - 3 osobe 0,75 kg liganja...