Marinirane skuše

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno predjelo oduševiti će Vas jednostavnošću, a s druge strane svojim okusom.

 

za 4 osobe

0.5 kg skuša

0.1 kg oštrog brašna

0.1 l kvasine (vinski ocat)

grančica ružmarina

sol, šećer

svježi peršin

0.05 kg češnjaka

maslinovo ulje

0,3 l suncokretovog ulja

Nakon što očistimo, operemo i osušimo  male skuše, prođemo ih kroz brašno (oštro) i prepržimo na vrelom ulju da uhvate hrskavu koricu. Kad se malo ohlade, polijemo ih vrućom marinadom od octa, ružmarina, soli i šećera. Tada ribu popaprimo i začinimo sitno rezanim peršinom. Za marinirane skuše moramo pripremiti marinadu, tek da riba upije tekućinu, a ne da u njoj pliva kao u klasičnim marinadama.

Prethodni članakBrancini u aceto balsamicu
Sljedeći članakRiba u vlastitom aspiku

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Marinirana srdela

Ukusno predjelo gdje je marinirana riba položena na prepečen kruh premazan umakom od rajčica. za 2 - 3 osobe za mariniranje ribe: 0,25 kg srdele (sardine) mogu...

Marinirana sipa

Ovo posno riblje jelo preporučio bih svima koji ne vole sipu na klasičan način tj. na način rižota u njenom crnilu, a i ostalima...

Toplo hladna salata od liganja

Ovo je malo teži način pripreme, ali ako slijedite upute prirediti ćete odličnu salatu kojom ćete biti ponosni. za 2 - 3 osobe 0,75 kg liganja...