Salata od lososa

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ova ukusna salata još je jedan način kako iskoristiti dimljenog lososa.

za 4 – 5 osoba

0,2 kg dimljenog lososa

0,4 kg miješane lisnate salate (zelena kristal, radič, rukola)

0,1 kg svježih krastavaca

1 vezica rotkvica

2 mlada luka

0,2 kg cikle

0,25 kg bijele repe

0,05 kg sjemenki sezama

0,05 l aceta balsamica

maslinovo ulje

0,02 kg senfa

0,02 kg meda

sol, papar

origano

Nakon što operemo krastavce ogulimo ih i narežemo na manje kockice, a oguljenu i opranu ciklu i bijelu repu narežemo na što tanje ploške pa je tada nožem narežemo na štapiće. Salate (zelena kristal, radič i rukolu), očistimo i operemo u dosta vode te je natrgamo na maje komade stavimo u posudu u kojoj ćemo prigotavljati salatu, dodamo joj krastavce ciklu i repu, narežemo na četvrtine ili ploške očišćene i oprane rotkvice, dodamo na šire rezance rezan dimljeni losos. Pripremimo umak u koji umiješamo maslinovo ulje, aceto balsamico, med, senf te začinimo solju i paprom, dobro promiješamo i prelijemo preko lososa i povrća te rahlo (lagano) promiješamo da ne zdrobimo puno losos. Na kraju posipamo preprženim sjemenkama sezama koje ohladimo, pa salatu pokrijemo i stavimo u hladnjak da se još malo ohladi.

Prethodni članakMarinirane rajčice
Sljedeći članakWaldorf salata

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Marinirana srdela

Ukusno predjelo gdje je marinirana riba položena na prepečen kruh premazan umakom od rajčica. za 2 - 3 osobe za mariniranje ribe: 0,25 kg srdele (sardine) mogu...

Marinirana sipa

Ovo posno riblje jelo preporučio bih svima koji ne vole sipu na klasičan način tj. na način rižota u njenom crnilu, a i ostalima...

Toplo hladna salata od liganja

Ovo je malo teži način pripreme, ali ako slijedite upute prirediti ćete odličnu salatu kojom ćete biti ponosni. za 2 - 3 osobe 0,75 kg liganja...