Salata od morskog psa

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo pripremajte ako ste dobili meso morskog psa, ono svojim okusom, koji je kiselkast mora pažljivije biti spravljan.

za 4 – 5 osoba

1 kg mesa morskog psa

0,2 kg rajčica

1 limun

maslinovo ulje

sol, papar, papar u zrnu

lovorov list

0,03 kg kapara

0,1 kg crnih maslina bez koštica

0,15 l  vinskog octa

svježi listovi peršina

Meso morskog psa očistimo  i operermo t ga narežemo na odreske tako da mu je kost u sredini tog odreska. U vodu u kojoj ćemo ga skuhati dodamo par ploški limuna, sol, papar u zrnu i lovorov list. Kada voda zakuha dodajemo odreske morskog psa u nju i kuhamo dok meso ne omekša (15- 20 minuta, ovisno o tome kolike su debljinr odresci i koliki je pas bio veličine). Kad meso omekša, izvadimo ga iz vode i pričekamo da se ohladi. U međuvremenu pripremimo očišćene i oprane rajčice, narežemo ih na ploške pa u zdjelu u kojoj ćemo poslužiti salatu slažemo medo morskog psa, po njemu rajčice, masline, začinimo solju i paprom, podlijemo maslinovim uljem i vinskim octom ukrasimo ploškama limunai posipamo sitno rezani svježim peršinom i ostavimo još malo u hladnjak da se dobro ohladi.

Prethodni članakMarinirane rajčice
Sljedeći članakWaldorf salata

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Marinirana srdela

Ukusno predjelo gdje je marinirana riba položena na prepečen kruh premazan umakom od rajčica. za 2 - 3 osobe za mariniranje ribe: 0,25 kg srdele (sardine) mogu...

Marinirana sipa

Ovo posno riblje jelo preporučio bih svima koji ne vole sipu na klasičan način tj. na način rižota u njenom crnilu, a i ostalima...

Toplo hladna salata od liganja

Ovo je malo teži način pripreme, ali ako slijedite upute prirediti ćete odličnu salatu kojom ćete biti ponosni. za 2 - 3 osobe 0,75 kg liganja...