File orade s povrćem

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo biti pravi mamac za one koji do sada nisu jeli ribu te će biti pogodno i za mališane, jer smo ribu očistili od kostiju.

za 2 osobe

0,5 kg orade

0,3 kg crvenog luka

0,1 kg crvene svježe paprike

0,1 kg zelene svježe paprike

0,1 kg mrkve

0,1 kg korijena celera ili koromača

2 češnja češnjaka

maslinovo i sucokretovo ulje

sol,papar

lovorov list, limun

listovi svježeg peršina


Nakon što smo očistili i oprali ribu, filetiramo je, izvadimo kosti iz fileta, a od ostatka ribe ukuhamo juhu (temeljac) koji će nam poslužiti kao umak za ribu. Narežemo na ploške crveni luk, mrkvu, celer i češnjak koji potom prepirjamo na malo maslinovog i suncokretovog ulja, kada povrće malo povene, dodamo ribu, koju smo držali u posudi s tekućom hladnom vodom da se ispere krv (da ne bi bilo puno pjene dok se kuha), prepirjamo je i podlijemo s vodom, začinimo solju, paprom,dodamo malo limuna, listić lovora i kuhamo oko 1 sat, da bi iz kostiju dobili sve što će nam želirati umak.

Sada pripremimo povrće za prilog; na ploške narežemo malo crvenog luka, ogulimo kožu svježoj paprici (crven i zelena), izrežemo je na rezance, narežemo mrkvu na rezance, i dodamo koromača (komorač), ako ga ne uspijete kupiti, jer on daje poseban okus, možete upotrijebiti korijen celera, kojeg isto narežemo na rezance. Propirjamo na malo maslinovog i suncokretovog ulja, začinimo solju i paprom. Kada riblji temeljac bude pri kraju, stavljamo ispeći ribu, ali je pečemo samo na strani gdje je koža i ne okrećemo je (ako mislite da će vam riba biti presirova možete je okrenuti, ali postoji mogućnost da vam se zalijepi). Riba je pri kraju pečenja, pa na drugoj tavi možemo prigotoviti umak koji procijedimo, pustimo da prokuha i tada ga zgušnjavamo polaganim dodavanjem maslinovog ulja. Pri posluživanju na tanjur stavite 2-3 žlice pirjanog povrća, 2 fileta ribe koju prelijete s malo umaka, posipate sa sitno reznim svježim peršinom i ukrasite limunom.

Prethodni članakBrudet od razne ribe
Sljedeći članakVoda za juhu ili kuhano meso

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...

Kruh bez kvasca – s pivom

Odlučili smo se na izradu kruha bez kvasca - jer ga nema u trgovinama, a ni ne želimo boraviti puno i svaki dan u...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...