Odresci lososa u umaku od senfa

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo je jelo ukusno a egzotično, uz kašicu od krumpira, obogaćenu hrenom i svježom salatom imati ćete ukusan obrok.

za 3 – 4 osobe

0,7 kg lososa

0,5 kg riže

0,05 kg crvenog luka

0,25 l vrhnja za kuhanje

naranča, limun

sol, bijeli papar

senf

maslac

Nakon što smo odrezali odreske lososa, stavimo ih u posudu u kojoj ćemo  ih malo marinirati sokom od limuna i naranče, pokrijemo ih i stavimo na 1/2 sata u hladnjak. U međuvremenu počnemo sa pripremanjem pirjane riže (recept je ovdje <- link)  i kuhanjem umaka za losos; u posudu stavimo maslaca i ugrijemo ga, dodamo vrhnje za kuhanje i pustimo da prokuha, umiješamo senf, dolijemo malo narančinog i limunovog soka, začinimo solju i bijelim paprom, probamo kakvog je okusa, pustimo još malo da se zgusne. Osušimo od marinade losos, i stavimo ga peći na malo maslaca, kad je pečen s obje strane poslužimo ga s umakom i pirjanom rižom.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Kuhanje bakalara na brudet

Priprema brudeta nije zahtjevna, ali traje par dana da bi dobili to ukusno jelo, koje se uobičajeno jede na Badnjak. Osim na brudet koji...

Ideja za ručak! Pržene lignje s blitvom na dalmatinski

Tko može odoljeti ovom ukusnom jelu... Ako niste nikad pripremali pržene lignje, pogledajte video prilog. Prije no što počnemo čistiti lignje, ogulimo oprane krumpire koje...

Šarag na lešo (kuhani)

Priprema ove skupe ribe nije toliko zahtjevna, a držeći se osnovnih naputaka doći ćete do kvalitetnog obroka. Uz kuhanu ribu poslužite neku sitniju tjesteninu...