Ražnijći od ribe i ričeta

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Još jedno jelo koje će promijeniti način razmišljanja onih koji nisu baš ljubitelji ribe, a i onih koji ne vole ričet koji su u većini slučajeva jeli s grahom.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg očišćenog ribljeg mesa

0,03 kg ričeta (ječam)

sol, papar

maslinovo ulje

mljevena ljuta paprika

Ričet koji očistimo, usitnimo u mužaru. Ako nije pri ruci mužar, možemo ga istući malo u čistoj kuhinjskoj krpi pa ga još više usitnimo u kuhinjskom mlincu (multipractic). Opranu i očišćenu ribu razdvojimo od kostiju i isto kao i ječam usitnimo tako da dobijemo jednu vrstu kreme kojoj dodamo ječam, začinimo solju i paprom, dodamo ljute mljevene paprike onoliko koliko želimo ljuto, pokapamo tek toliko s maslinovim uljem da sve povežemo i sve dobro umijesimo. Moramo paziti da što brže sve napravimo jer se riba brzo kvari. Od smjese namravimo kuglice ili valjčiće koje nabodemo na pripremljene štapiće za pečenje na roštilju te ih i pečemo na roštilju sa svih strana dok ne dobiju zlatno žutu boju. Ako nismo u prigodi ispeći ih na roštilju možemo se poslužiti i grill tavom ili običnom, ali s minimalnim dodatkom ulja. Uz jelo možemo poslužiti razne priloge od kuhane blitve s krumpirima do kuhanog povrća preprženog na maslacu, a najbolje će odgovarati šopska salata. (Rajčica, paprika, krastavci i feta sir rezani na kocke, začinjeni sitno narezanim lukom s malo ljutih feferona i začinjeno uobičajenim salatnim umakom, maslinovo ulje, sol, papar, vinski ocat).

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Kuhanje bakalara na brudet

Priprema brudeta nije zahtjevna, ali traje par dana da bi dobili to ukusno jelo, koje se uobičajeno jede na Badnjak. Osim na brudet koji...

Ideja za ručak! Pržene lignje s blitvom na dalmatinski

Tko može odoljeti ovom ukusnom jelu... Ako niste nikad pripremali pržene lignje, pogledajte video prilog. Prije no što počnemo čistiti lignje, ogulimo oprane krumpire koje...

Šarag na lešo (kuhani)

Priprema ove skupe ribe nije toliko zahtjevna, a držeći se osnovnih naputaka doći ćete do kvalitetnog obroka. Uz kuhanu ribu poslužite neku sitniju tjesteninu...